Jij zegt eigenwijs,

Ik zeg karakter!

Jij zegt bijdehand..

Ik zeg slim!

Jij zegt sloper..

Ik zeg onderzoeker!

Jij zegt niet doen..

Ik zeg lekker puh!

Jij zegt ik hou van jou..

Ik zeg, ik ook van jou!

Leon  Can Do - SamenZijn door de ogen van de hond

Individu:

Mijn benadering is altijd individueel, iedere hond en iedere eigenaar is anders. Dus iedere combinatie is ook uniek! Of ik nu werk binnen de uitlaatservice of binnen het coachingsvlak, ik bekijk samen met jou wat het beste past bij jullie situatie.

Ook binnen de groepswandelingen maak ik altijd de afweging wat iedere hond individueel nodig heeft en stem daar mijn keuzes op af. Op deze manier heeft iedere hond de ruimte om zichzelf te zijn en vooral heel veel plezier te hebben in de wandeling. Zo ontstaat er een hele prettige balans tussen individu en samenspel.

Balans:

Balans: balans in de huiselijke omgeving van de hond. Balans in de fysieke gesteldheid van de hond. Balans bij de eigenaar van de hond. Balans in de relatie met de hond. Hoe meer balans, hoe groter de kans dat de hond lekker in zijn vel zit en de mogelijkheid heeft zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Hoe meer balans, hoe groter de kans dat je een heerlijke, onbezorgde tijd samen met je hond kunt hebben.

Positief:

Positief werken, makkelijker gezegd dan gedaan.

Het wordt vaak benoemd: ik werk alleen positief, maar wat houdt dat eigenlijk in? Voor mij betekent dit vanuit het perspectief van de hond positief werken. Voor mij is er geen andere manier van werken of simpelweg iets van een hond vragen dan:

  • Met een open blik kijken naar het gedrag van de hond
  • Nagaan of er wordt voldaan aan alle (basis)behoeftes van de hond
  • Bekijken of en hoe ik dit gedrag kan ombuigen door aan te sluiten bij de belevingswereld van de hond en dit te vertalen naar de eigenaar
  • Accepteren dat er gedrag is wat niet (totaal) veranderd kan worden omdat het karakter en de eerdere ervaringen van een hond altijd meetellen.