Sometimes you meet someone, and it’s so clear that the two of you, on some level belong together. As lovers, or as friends, or as family, or as something entirely different. You just work, whether you understand one another or you’re in love or you’re partners in crime. You meet these people throughout your life, out of nowhere, under the strangest circumstances, and they help you feel alive. I don’t know if that makes me believe in coincidence, or fate, or sheer blind luck, but it definitely makes me believe in something.

 

 

Even voorstellen:

Mijn naam is Daniëlle van Schie, ik kom uit Harderwijk en woon sinds 2012 in Zeewolde samen met mijn partner Wout-Peter.  Op  het moment huizen wij samen met drie heerlijke beren met elk een eigen gouden karakter:  James, Leon en Fenna.

Vanuit de Verstandelijk Gehandicapten Zorg heb ik een aantal jaar geleden de overstap gemaakt naar de wondere wereld van hondenland. Die overstap kwam niet geheel onverwachts, mijn hobby was inmiddels al uitgegroeid naar een complete leefstijl en passie.

De naam Leon Can Do: dat is niet zo alledaags..

Mijn hond Leon is dan ook geen alledaagse hond. Ik zag een advertentie op marktplaats staan van een hond in een donkere paardenstal ingenesteld in een baal hooi. Misschien niet het allerbeste idee maar zonder al te veel vragen heb ik de hond opgehaald en meegenomen naar huis. Na het nodige kam- , borstel- en zelfs scheerwerk bleek dat Leon toch wel erg mager was. Helaas was dit niet zijn grootste probleem op dat moment. Leon bleek bang te zijn voor alles wat hem vreemd was. En omdat hij het grootste gedeelte van zijn leven in en rond de paardenstal had geleefd en daarnaast werd mishandeld door de eigenaar, was de hele wereld hem vreemd.

Hopelijk behoeft het geen verdere uitleg dat Leon mij ontzettend veel geleerd heeft. Hoe kun je ervoor zorgen dat een hond fysiek en mentaal weer in balans komt en zo weer plezier kan hebben in zijn hondenleventje? Alle ideeën die ik had over voeding,stress, socialisatie, basisbehoeftes van je hond, vachtverzorging, uitlaten, inenten, dierenartsen, spel, fysiek contact, gedrag ten opzichte van de omgeving werden op zijn kop gezet en vroegen om meer verdieping. Vaak wordt er gezegd: wat mag die hond blij zijn dat hij bij jullie woont, of: wat heeft hij het getroffen met jullie. 

Het geheim van Leon en mij: ik ben hem dankbaar dat hij in mijn leven is gekomen.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook minstens net zo blij met onze senior James die onze roedel een hele solide basis geeft en overal met mij mee naartoe gaat.

Met de komst van onze Fenna is voor nu ons gezin compleet, zij is ons clowntje en laat mij elke dag weer lachen om al haar ‘uitvindingen’ en stunts.

Om een goede basis te hebben ben ik begonnen met de opleiding Professionele Hondenuitlaatservice bij de Martin Gaus Academie. Wat is het toch heerlijk om elke dag buiten te mogen werken met zoveel verschillende op hun eigen manier prachtige honden!

Omdat ik het belangrijk vind om overal mee te kijken en geloof dat niemand de waarheid in pacht heeft heb ik mijn  opleiding voor kynologisch instructeur gevolgd en met goed gevolg afgerond bij QUIEBUS in Barneveld. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over de belevingswereld van de hond en welke rol wij hierin als mens spelen.

In de toekomst hoop ik nog veel bij te mogen leren over alles wat onze viervoeters beweegt.