Don’t walk behind me; I may not lead.

 Don’t walk in front of me; I may not follow.

Just walk beside me and by me friend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je wilt leren hoe je je hond het beste kunt trainen en opvoeden zijn daar diverse methodes voor. Er is tegenwoordig een schat aan informatie te vinden in boeken, op internet en op fora’s. Er zijn veel hondenscholen waarvan er gelukkig steeds meer op een positieve manier trainen. Daarnaast zijn er ook steeds meer instructeurs en gedragstherapeuten die privéles aanbieden.

Aan de slag! Wat past het best binnen jullie situatie?

Privé-training 

  • Doordat er tijdens de hele training sprake is van één-op-één contact kun je het maximale uit de training halen.
  • Alle oefeningen worden in het tempo van hond en eigenaar aangeboden en uitgevoerd. Of dat nu betekent dat we versnellen omdat het goed gaat, of dat er meer tijd nodig is, alles is mogelijk
  • Er wordt alleen getraind op die dingen die je belangrijk vindt, oefeningen die je niet nuttig vindt of niet gebruikt in het dagelijks leven worden weggelaten.
  • Alle aanwijzingen, tips en trics zijn alleen gericht en speciaal voor jullie combinatie
  • De trainingen vinden plaats op plekken waar we het beste rendement uit de training kunnen halen: soms kan er beter gestart worden in een rustige setting om dit later te kunnen uitbouwen. Als er bijvoorbeeld getraind wordt in de omgang met fietsers, joggers of andere honden dan kan dit ook op locatie.
  • De trainingen zijn op tijden dat het u uitkomt; dus ook in te passen in een rooster met onregelmatige diensten.
  • Verminderde validiteit hoeft geen belemmering te zijn voor het trainen van uw hond. Bent u rolstoelgebruiker, slecht ter been, slechtziend of om een andere redenen aan huis gebonden; je volgt de cursus in de eigen, veilige omgeving.
  • Je hoeft niet met je hond naar de hondenschool te reizen.
  • Wil je samen met een familielid, buurman of vriendin trainen om zo de kosten te delen, dan kan dit uiteraard! Als de honden met elkaar overweg kunnen dan kan een semi-privéles georganiseerd worden.
  • Door deze manier van trainen zijn er in de praktijk vaak minder lessen nodig om het gewenste resultaat te behalen, de kosten vallen daarom vaak nauwelijks hoger uit dan in klassikaal verband. 

Niet voor iedere hond is privétraining de beste keuze. Sommige honden kunnen er juist veel baat bij hebben om te trainen in een kleine groep om positieve leerervaringen met andere stabiele honden op te doen. Helaas wil het vaak het geval dat binnen veel reguliere hondenscholen de lesgroepen behoorlijk groot zijn en veel honden al negatieve ervaringen hebben opgedaan. Een goede hondenschool werkt met kleine lesgroepen en let bij de samenstelling op verschillen tussen grootte, rasgebonden manier van spelen, leeftijd, en eerdere leerervaringen van de combinatie.

Ben je op zoek naar een kleinschalige positieve hondenschool die kijkt naar jullie combinatie binnen de lesgroep? Stuur mij een mailtje zodat ik jullie kan doorverwijzen.